Ihmeaine. Jos jokin tuote ansaitsee tämän tittelin niin arganöljy, joka on vegaaninen, 100% luonnontuote. Öljyssä on runsaasti E-vitamiinia, rasvahappoja ja antioksidantteja. E-vitamiini pehmentää ja tasoittaa ihoa, rasvahapot ehkäisevät vapaiden radikaalisen toimintaa ihosoluissa vahvistaen niitä ja parantaen ihon joustavuutta ja antioksidantit ovat luonnollinen tapa torjua UV-säteilyä sekä ympäristön saasteita. Arganoljy valmistetaan Marokossa arganpuun pähkinöistä, jossa öljyä on käytetty jo vuosisatoja sen hoitavien ominaisuuksien vuoksi. Arganöljyä voi hellimmin suositella kaikista herkimmällekin, jopa atooppiselle iholle.

Listaan nyt ne käyttötarkoitukset, jotka itse olen kokenut toimiviksi eli arganöljyä voi käyttää:

 • Seerumina – Yövoiteen alla arganöljy on omiaan tekemään taikojaan. Muutama tippa levitetään iholle ja annetaan imeytyä, jonka jälkeen päälle lisätään kosteusvoide ja voin vakuuttaa, että iho on aamulla pehmeämpi.
 • Kosteus- ja silmänympärysvoiteena – Kesäisin, kun iho ei ole niin janoinen olen käyttänyt ihonhoidossa ainoastaan öljyjä ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan arganöljyä silmänympärysiholla, koska ainakin itselläni se pehmentää ja häivyttää tehokkaasti ne ärsyttävät pienet harakanvarpaat.
 • Meikinpoistoon – Itse suosin kookosöljyä meikinpoistossa, mutta jos haluaa itseään hemmotella niin arganöljy sopii erinomaisesti myös tähän käyttötarkoitukseen.
 • Kuorintana iholle ja huulille – Sekoitettuna sokeriin arganöljy toimii hellävaraisena ja ravitsevana kuorintana kasvoille ja huulille. Arganöljy parantaa rohtumia, joten sitä kannattaa harkita myös hoitotuotteeksi huulille.
 • Kosteuttajana tai naamiona – Käytän argania öljynaamiona paperinaamioihin imeytettynä. Kun iho on todella kuiva lisään vanulappuun kasvoveden kanssa muutaman tipan arganöljyä. Kavovesi ja öljy täydentävät toisiaan ja kosteuttava vaikutus tehostuu.
 • Kynsinauhojen pehmentäjänä – Arganöljy paitsi pehmentää kynsinauhoja, myös vahvistaa kynsiä, joten se kannattaa ehdottomasti ottaa osaksi käsien hoitorutiinia.
 • Hiukset – Arganöljy on erittäin käytetty ja suosittu hiustenhoitotuote. Itse käytän arganöljyä osana haudenaamioita, joihin laitan hoitoaineita ja öljyjä ja annan muhia päässä useamman tunnin. Tämän käsittelyn pyrin tekemään joka toinen viikko. Pesun jälkeen arganöljyä kannattaa levittää kuiviin latvoihin ja tähän riittää todella pieni määrä tuotetta! Paksuille ja karheille hiuksille öljyä voi käyttää myös pituuksiin.
 • Sekoihon hoitoon – Arganöljy on kuin luotu pintakuivalle sekaiholle. Mikään voide ei ole samalla tavalla tasapainottanut talintuotantoa ja samalla hoitanut kuivaa ihoa. Arganöljy on huonoina ihoaikoina ehdoton luottotuotteeni.

Loput väittämät ovat huhupuhetta, sillä en itse ole todennut arganöljyn toimivuutta näissä käyttötarkoituksissa, mutta olen siis lukenut, että öljyä voi käyttää myös:

 • Aknen hoitoon – Itse en ole aknesta kärsinyt, mutta koska öljy tasapainottaa sekaihollani talintuotantoa merkittävästi, voisin kuvitella sen toimivan samalla tavalla myös aknen hoidossa. Arganöljy sisältää linolihappoa eli omega-6 rasvahappoa, joka auttaa parantamaan tulehdusta. Iho tarvitsee aina kosteutusta, mikä usein unohdetaan hoidettaessa akneihoa.
 • Palaneen ihon hoidossa – Itse olen todennut Aloe Veran toimivan tässä hyvin ja se onkin käytössäni auringonoton jälkeen ja pienten palovammojen hoidossa. Etsiessäni tietoa arganöljystä, törmäsin tähän väittämään enkä epäile ollenkaan sen paikkansapitävyyttä.
 • Arpien, selluliitin ja psoriasiksen hoitoon – Arpien ja selluliitin häivytykseen aion ehdottomasti joskus kokeilla arganöljyä. Luulen, että tässä teho perustuu öljyn sisältämiin rasvahappoihin, jotka tekevät ihmeitä solutasolla. Psoriasiksesta en voi sanoa mitään, mutta kuulisin mielelläni jos joku on arganöljystä apua saanut!
 • Lihas – ja nivelsärkyihin – Tämä oli ehdottomasti yllättävin ja suhtaudun tähän kyllä itse pienellä varauksella. Äkkiseltään en ominaisuuksista keksi kuin linolihapon, jolla saattaisi olla tulehdusta lievittävien ominaisuuksien johdosta jonkinlainen apu lihaskipuihin. Arganöljy toimii ainakin erinomaisena hierontaöljynä, joka samalla hoitaa ihoa ja hieronta nyt ainakin on se varmasti toimiva tapa hoitaa särkyjä.

Arganöljyssä on erittäin mieto pähkinän tuoksu joka häviää iholta välittömästi levitettäessä. Verkkokaupassa myytävä Arganöljy on tarkoitettu kosmettiseen käyttöön (syötäväksi kelpaava arganöljy vaatii pähkinöiden paahtamisen ennen öljyn puristamista). Arganöljy on hyvin siedetty luonnontuote, mutta mikäli on erityisen herkkäihoinen tai aiemmin saanut vastaavasta tuotteesta allergisen reaktion, kannattaa kokeilla levittää tippa tuotetta esin kyynärvarteen tai korvan taakse, jossa iho on ohuinta. Verkkokaupassa myytävä arganöljy on 100%  ja se myydään hyvin suuressa 150ml lasipullossa (24,90€). Tarjouksessa tällä viikolla 17,43€!

 

kuva2

 

Hellimmin Veera