Jalat. Ainakin itselleäni ne ovat kehonosat, jotka käsien ohella ensimmäiseksi reagoivat kylmeneviin ilmoihin kuivahtamalla samantien. Luonnolliset öljyt ja karitevoi ovat auttaneet, mutta itse käytän niitä mielummin tehostamaan, jonkin varsinaisesti ongelman hoitoon kehitetyn kosmetiikkatuotteen kosteuttavaa vaikutusta. Palmer’s Heel Repair Stick – tehohoidossa nämä luonnolliset kosteuttajat ovat kätevästi yhdessä tuotteessa.

Palmers Heel Repair StickMonelta olen kuullut kehuja kuorintasukista, mutta ne eivät missään nimessä ole herkän ihon hoitotuote. Kemiallinen käsittely kotioloissa on jo lähtökohtaisesti hieman kyseinalaistettavaa puuhastelua. Jokainen omalla vastuullaan, mutta jalat saa pehmeiksi muillakin keinoilla.

Pahimmissa tapauksissa ja vaikeiden kovettumien kanssa suosittelen kääntymään ammattilaisten puoleen, mutta näin minä hoidan jalkani kotioloissa: Ensimmäiseksi liotan jalkoja hyvän tovin lämpimässä vedessä, johon mahdollisesti laitan kylpysuolaa, jonka teen sekoittamalla noin puoleen desiin Jalkasuolaa ruokalusikallisen öljyä. Kylvyn jälkeen kuorin jalat raspilla, tällä hetkellä oma jalkojeni iho on sen verran pehmeää, etten viitsi käyttää kaikista hiovimpia välineitä vaan kuorin jalat kuivalla Luffa-pesusienellä, joka on osoittautunut erinomaiseksi tähänkin käyttötarkoitukseen. Hiekkapaperiraspia en käyttäisi kuin kerran kuussa perusteelliseen hiontaan. Hionta kannattaa tehdä hieman nihkeälle iholle, ei siis suihkussa märälle iholle, koska tällöin aiheuttaa vain vaurioita kun iho on liian pehmeä.

Neutrogena Foot Cream

Päivisin jalat kannattaa tarvittaessa rasvata kevyellä, nopeasti imeytyvällä perusvoiteella. Itse laitan ainoastaan yöksi paksun, hoitavan rasvan, jonka vaikutusta tehostan laittamalla jalkaan puuvillasukat (bambusukat ovat hankintalistalla).Verkkokaupassa myytävistä jalkavoiteista omaan käyttööni on jäänyt Neutrogena Foot Cream, jossa on jalkavoiteeksi miellyttävän mieto tuoksu. Täysin tuoksuttomana tuotteena suosittelen Lacto Line Jalkavoidetta, mutta suosittelen kokeilemaan jalkojen ihon hoitoon myös tavallisia perusvoiteita, jotka ovat hyvin kosteuttavia.

 

 

 

 

kuva2

 

Hellimmin Veera