Jalat. Ainakin itselleäni ne ovat kehonosat, jotka käsien ohella ensimmäiseksi reagoivat kylmeneviin ilmoihin kuivahtamalla samantien. Monelta olen kuullut kehuja kuorintasukista, mutta ne eivät missään nimessä ole herkän ihon hoitotuote. Kemiallinen käsittely kotioloissa on jo lähtökohtaisesti hieman kyseinalaistettavaa puuhastelua. Jokainen omalla vastuullaan, mutta jalat saa pehmeiksi muillakin keinoilla.

 

Väsyneet jalat virkistyvät metholista ja eucalyptuksesta ja Bio Rich – jalkavoiteessa nämä luonnolliset ainesosat ovat kätevästi yhdessä tuotteessa.

 

Pahimmissa tapauksissa ja vaikeiden kovettumien kanssa suosittelen kääntymään ammattilaisten puoleen, mutta näin minä hoidan jalkani kotioloissa: Ensimmäiseksi liotan jalkoja hyvän tovin lämpimässä vedessä, johon mahdollisesti laitan kylpysuolaa, jonka teen sekoittamalla noin puoleen desiin Jalkasuolaa ruokalusikallisen öljyä. Kylvyn jälkeen kuorin jalat raspilla, tällä hetkellä oma jalkojeni iho on sen verran pehmeää, etten viitsi käyttää kaikista hiovimpia välineitä vaan kuorin jalat kuivalla Luffa-pesusienellä, joka on osoittautunut erinomaiseksi tähänkin käyttötarkoitukseen. Hiekkapaperiraspia en käyttäisi kuin kerran kuussa perusteelliseen hiontaan. Hionta kannattaa tehdä hieman nihkeälle iholle, ei siis suihkussa märälle iholle, koska tällöin aiheuttaa vain vaurioita kun iho on liian pehmeä.

 

 

 

 

Päivisin jalat kannattaa tarvittaessa rasvata kevyellä, nopeasti imeytyvällä tuotteella kuten Lacto Line Jalkavoiteella joka muuten on täysin tuoksuton. Itse laitan ainoastaan yöksi rasvaa, jonka vaikutusta tehostan laittamalla jalkaan puuvillasukat (bambusukat ovat hankintalistalla).Verkkokaupassa myytävistä jalkavoiteista omaan käyttööni on jäänyt Neutrogena Foot Cream, jossa on jalkavoiteeksi miellyttävän mieto tuoksu. 

Varastossa

Hellimmin,

Veera

”The human foot is a masterpiece of

engineering and a work of art.”     

– Leonardo da Vinci –