ToimistomustavalkoAloittessani Tradenomiopinnot 2006 muistan tilanteen ensimmäiseltä opintoviikoltani kun yrittäjyyttä käsittelevän kurssin opettaja kysyi onko kellään aikomusta toimia tulevaisuudessa yrittäjänä. Epäröimättä nostin käteni, koska tiesin, että tämä oli joskus koettava; yrittäjyys. En osaa sanoa mistä hohdokkuus ajatukseen yrittämisestä tuli. Ehkä siitä, etten varsinaisesti ollut yrittäjäperheen vesa enkä todella tiennyt kuinka paljon tämä työ minulta ja perheeltäni vaatisi.

Moni teistä ymmärtää millaisia ovat olleet kaupan alan työllistymismahdollisuudet viime vuosina. Sitä, oliko päätökseni jäädä pois työelämästä valmistumisen jälkeen oikea, voidaan olla montaa mieltä. Omasta mielestäni se oli oikea ratkaisu. Sain lapsen, jäin kotiin, sain toisen lapsen, jäin kotiin ja hujauksessa huomasin olleeni poissa työelämästä viisi vuotta. Vuodesta 2013 olen seurannut vierestä lasteni isän uraa yrittäjänä enkä ottanut siitäkään opikseni vaan päätin ryhtyä itsekin yrittäjäksi alkuvuodesta 2016.

Olen aina ollut herkkäihoinen ja couperosani pahenee vuosi vuodelta. Olen koko ikäni käyttänyt ainoastaan herkälle iholle suunniteltua kosmetiikkaa. Lasten saamisen jälkeen halusin välttää ylimääräistä kemikaalikuormitusta. Totaalikieltäytyjä en kemikaalien suhteen ole, mutta haluan ottaa selvää siitä mitä käyttämäni tuotteet sisältävät ja valita itse kuinka paljon kemikaaleja haluan arjessani käytettävän.

Äitini oli suurin inspiraationi alkaa toimimaan hajusteyliherkkien puolestapuhujana. Sairauden vaikutusta jokapäiväiseen elämään ei välttämättä ymmärrä, ellei itse oireile tai näe läheltä hajusteyliherkän arkea. Kun itse halusin vaihtaa päivittäiskosmetiikkani täysin tuoksumaan huomasin, että meille kokeilijoille ja kauneudenhoidosta enemmän kiinnostuneille ei olekaan kovin paljon valikoimaa.

Vastaan verkkokaupan visuaalisesta ilmeestä, markkinoinnista, tuotteista, valikoimasta ja käytännön työstä itse. Vaikka Hellimmin on oma aikaansaannokseni ja lempilapseni, en voi sanoa tekeväni tätä työtä yksin. Kantava voima ovat läheiseni, sukulaiseni ja ystäväni; tukiverkostoni, jota ilman en selviäisi. Eikä selviäisi kukaan muukaan. Kaikkia yrittäjyyttä harkitsevia kehotan ensimmäiseksi varmistamaan oman verkostonsa vankkumattoman tuen.

tyohuonemustavalko

Yrittäjyyteen ei voi suhtautua kuin työhön. Se on elämäntapa. Tässä hommassa ei voi laskea arvoa omalle työlleen, koska tuntipalkka jäisi surullisen surkeaksi. Kaiken teet kuitenkin itsellesi ja pienten lasten kanssa joustavat työajat sopivat minulle mainiosti. Yrittää pitää oikeista syistä. Itselleni se on mahdollisuus elättää itsensä ja perheensä haluamallaan työllä, kirjoittaa asioista, jotka kiinnostavat ja edistää itselle tärkeitä asioita.

Minulle Hellimmin on toteutunut unelma yrittäjyyden, intohimon ja omien arvojen yhdistämisestä.

 

 

Varasto, työhuone ja pakkauspiste

 

Hellimmin, 

Veera

En koskaan unelmoinut menestyksestä.

Tein töitä sen eteen.

– Estee Lauder –