Kesä on täällä nopeamminkin kuin uskottekaan ja rantakuntoon on hyvä lähteä varautumaan jo nyt. Selluliitti, tuo jokanaisen suuri vihollinen, joka ei iskiessään välttämättä katso ikää tai kokoa, voi kuinka me sinua inhotaan.

Ensimmäiseksi julistan kuitenkin selluliitin luonnolliseksi osaksi vartaloa ja aivan samoin kuin laihduttamisen kanssa, itseinho on huono lähtökohta lähteä tekemään yhtään mitään. Ensiksikin siksi, että mikään, ei mikään tuote toimi jokaisella yksilöllä sataprosenttisen varmasti, koska me olemme erilaisia ja reagoimme vaikuttaviin aineisiin eri tavoin. Toisekseen me kaikki vanhenemme. Oman hyvinvoinnin kannalta on hyvä hyväksyä itsensä sellaisena kuin on koska kauneus on katoavaista. Itsetunto on hyvä rakentaa muun kuin kauneuden pohjalle. Sitäpaitsi uskon vakaasti, että yksilön hyvä itsetunto vaikuttaa myös yhteiskunnan yleiseen ilmapiiriin ja suvaitsevaisuuteen sekä median bodyshamingiin.

Miksi ei sitten anneta kaikkien kukkien ja reisikukkakaalien kukkia vaan? Koska jokainen päättää itse omasta vartalostaan! En kyttää muitten iho-ongelmia, mutta tykkään kytätä omaa ihoani ja sen kuntoa. Miksi en hoitaisi sitä jos siihen on keinoja ja minulle itselleni tulee siitä parempi mieli? Ensimmäiseksi kannattaa kiinnittää huomio ruokavalioon. Jättämällä väliaikaisesti pois esimerkiksi viljat, sokerin tai maitotuotteet voi testata näiden ruoka-aineiden vaikutusta oman ihon kuntoon. Aiheesta on kirjoitettu paljon ja suosittelenkin ensisijaisesti etsimään apua iho-ongelmiin näistä julkaisuista. Koska selluliitti on ihon alle kertynyttä rasvaa on myös loogista, että rasva palaa polttamalla, jolloin liikunta on myös yksi mahdollinen ja yleensä tehokas keino päästä eroon selluliitistä.

 

Oikotietä onneen ei siis ole, mutta jos pään ja vatsan sisäiset asiat ovat kunnossa niin apua voi alkaa hakea purkista. Ylpeänä esittelen Roc Anti-Cellulite – Selluliittivoiteen, joka lisättiin verkkokaupan valikoimaan alkuvuodesta. Selluliittivoiteen toiminta-ajatuksena on hajottaa rasvakertymiä ja kuonaa syvemmältä ihon alta, jolloin ihon pinta jää sileksi. Hoitavat ainesosat pehmentävät ihoa ja muun muassa tuotteen sisältämä kofeiini ja minttu-uute aktivoivat nesteenkiertoa. Voiteen vaikutusta voi tehostaa hieromalla ihoaluetta, jolloin ihonalainen rasva hajoaa nopeammin ja ihon pinta tasoittuu. Valitettavasti en ole löytänyt koko kosmetiikkamaailmasta selluliittituotetta, joka olisi täysin tuoksuton, joten vinkkijä otetaan vastaan. Roc Anti-Cellulite selluliittivoiteessa on ainesosien puolesta melko voimakas ominaistuoksu, joten herkimmille sitä ei voi suositella. Kuten kaikista muistakin verkkokaupan tuotteista, myös tästä löytyy täydellinen ainesosaselvitys tuotekuvauksesta, jonka suosittelen lukemaan läpi ja varmistamaan, ettei siinä ole itselle sopimattomia ainesosia.

Selluliittivoiteen tehoa ei siis kannata mitata mittanauhalla, sillä tuote ei missään kohtaa lupaa polttaa rasvaa. Lopputulos on todettava silmämääräisesti. ”99 prosentti testainneista pitää tuotetta tehokkaana” – tyyppiset tutkimukset eivät ole ikinä vakuuttaneet minua enkä koe tekeväni tätä työtä täydellä sydämellä ellen voisi seisoa myymieni tuotteiden takana. Laitan siis itse tuotteen valmistajan suosittelemaan 12 viikon käyttökokeeseen ja raportoin tuloksista lähempänä vappua. Itsensä hyväksymisestä huudellut allekirjoittanut joutuu siis osoittamaan oman itsetuntonsa olevan hyvissä kantimissa, koska lupaan julkaista tänne testin ennen-jälkeen kuvat kaunistelematta ja kuvia muokkaamatta. Ja jos minä uskallan tämän toteuttaa tällaisena anonyymin intenetilkeilyn kulta-ainana, niin kuka tahansa uskaltaa ensi kesänä mennä uimarannalle muista välittämättä, selluliitilla tai ilman.

 

 

Hellimmin Veera