Vesi ei kuivata ihoa. Piste. Jostain syystä tämä harhaluulo elää vahvana ja etenkin kuivaihoiset välttävät tämän vuoksi suihkuja. Ylimääräistä suihkussa käymistä vastustan toki jo veden turhan kulutuksen vuoksi, mutta kaikki voivat tarpeen mukaan käydä suihkussa kerran tai kaksi päivässä, oli ihotyyppi mikä tahansa. Ihon puhdistuksen laiminlyöminen johtaa tulehdustiloihin, jotka vaativat ihotautilääkärin konsultointia ja kalliita erityispesu- ja hoitoaineita. Ihoa kuivattavat liian kuuma vesi ja väärät pesutuotteet, joista ajattelin kirjoittaa muutaman sanan ja antaa samalla pari vinkkiä fiksumpaan puhdistukseen. Lähdetäänpä käymään yhdessä suihkussa.

Kuten mainitsinkin kuivaihoisen on syytä välttää turhan kuumia suihkuja ja etenkin atooppisesta ihosta kärsivien tulisi suosia haaleita kylpyjä ja välttää saunan kovia löylyjä. Suihkutuotteiden osalta pesevät ainesosat ovat niitä, jotka kuivattavat, yleisimpänä Sodium laureth sulfate, jota kuivaihoisen kannattaa koittaa välttää. 

Kehottaisin kokeilemaan suihkusaippuaksi kasvojen puhdistukseen tarkoitettuja pesuaineita, joissa ei yleensä ole vahvoja peseviä ainesosia, koska ne on lähtökohtaisesti kehitetty kasvojen herkälle iholle. Litrahinta voi näissä tuotteissa nousta hieman kovemmaksi, mutta väittäisin, että nämä tuotteet ovat riittoisampia ja jokainen voi toki itse päättää minkä arvoinen oma iho on.  Itse kuljetan lisäksi aivan tavalliset vartalo- ja perusvoiteet suihkuun mukaan ja tämä on auttanut minut yli pahimmista kuivan ihon ongelmakausista. Peseydyn siis pelkällä voiteella mikä riittää mainiosti puhdistukseen eikä varmasti kuivata ihoa.

Ne joiden ihoa suihku ei kuivata tietävät kuitenkin että iho voi olla herkkä vaikkei se olisi kuivuuteen taipuvainen. Kaikkien on yhtälailla syytä välttää turhia hajustekemikaaleja tai ainesosia, jotka ärsyttävät ihoa. Hellävarainen ihon puhdistus perustuu siihen, että vältetään liian kovia puhdistusaineita ja hankaavia pesuvälineitä. Pesusieniä- ja harjoja käytettäessä tuote levitetään iholle varovaisin, pyörivin liikkein, ei hinkkaamalla ja hankaamalla, jotta ohut iho ei vaurioidu. Sama päätee ihon kuivaamiseen; pyyhkeellä ei ole mitään syytä hangata ihoa vaan parempi olisi painella ja taputella ylimääräinen vesi pois.

Pesuaineiden perusominaisuudet ovat yleensä samat, ihoa kuivattavat, pesevät aineosat ovat ne joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Se että verkkokaupassa myydään suihkusaippuoita, suihkugeelejä, pesunesteitä ja kylpyöljyjä ei varsinaisesti kerro siitä, mihin tuotetta pitäisi käyttää vaan siitä, millainen koostumus tai ominaisuus niissä on ja kaikki käyvät aivan yhtä hyvin mihin tahansa puhdistustarpeeseen. Ei kannata unohtaa myöskään vanhoja kunnon riittoisia palasaippuoita, joissa ei ainakaan tule maksaneesti vedestä ainesosana. 

Suihkutuotteiden  annostelusta on vaikea antaa suoraa vastausta, sillä se riippuu tuotteen koostumuksesta. Yleensä täyteläisemmät ja laadukkaat tuotteet ovat riittoisampia kuin ne, joiden valmistuksessa on käytetty enemmän vettä ja tämä on yleensä suoraan pääteltävissä tuotteen hintatasosta. Sanoisin, että oikea annostelua löytyy kokeilemalla ja hyvin pienestä määrästä on hyvä lähteä lisäämään tarpeen mukaan. Oleellista on myös muistaa, että pesua tarvitsevat varsinaisesti vain ihoalueet, joissa on suuria hikirauhasia; pää, kainalot ja nivusalue. Älä turhaan saippupese taive- tai ihoalueita etenkään jos ihotyyppisi on kuivuuteen taipuvainen. Miellyttäviä suihkuhetkiä!

 

 

 

 

2,50 sis. alv

2,90 sis. alv

12,90 sis. alv

Hellimmin, 

Veera