Hoiva ja hyvinvointi Jennilä on Jyväskylän ja lähikuntien alueella toimiva hoivapalveluyritys. Lähi- ja jalkahoitajaksi valmistunut Jenni tekee paitsi jalkahoitoja ja hierontapalveluita Kuokkalan toimipisteellään, myös koti- ja siivouspalvelua lähialueilla.  Kaikki palvelut löydät JENNILÄN VERKKOSIVULTA.

Sydämmellinen Jenni jakoi pyynnostä verkkokaupan jalkojen hoidon teemaviikolle omat ohjeensa kotihoitoon;

Jalkojen omahoito kotikonstein

 

Jalkojen perushoito kotioloissa onnistuu kun näkee hieman vaivaa asian eteen. Tärkeintä on puhtaus, suihkutus ja pesu päivittäin riittävät vallan hyvin. Pitkään pesemättömät jalat saattavat tarvita pesuhanskaa tai kinnasta ja pehmeä kynsiharja on hyvä esimerkiksi kynsiuurteiden pesuun. Voit käyttää mietoa pesuainetta (esimerkiksi Lacto Line)

Suihkun jälkeen kuivaus on tärkeä, etenkin varpaanvälit on hyvä kuivata yksitellen jotta varpaanvälit eivät pääse hautumaan. Rikkinäisiin varpaanväleihin lampaanvilla on hyvä vaihtoehto, se imee kosteutta ja ehkäisee varpaita painamasta toisiinsa.

 

Kynsienleikkaus pyritään tekemään kynsiä pyöristämättä, parhaat tähän on suorat kynsileikkurit ja kulman pyöristys kevyesti kynsiviilalla. Kynnen reunoja tai kynnen alusia ei tule tökkiä tai kaivella. Kynsinauhojen pehmentämiseen sopii hyvin öljy jolla voi varpaat ja kynsinauhat hieroa.

 

Raspausta ei kotioloissa tarvita vaan hyvällä voiteella pärjää pitkälle. Raspaus saattaa rikkoa tervettä ihoa ja iho puolustautuu tekemällä kovettumaa entisestään. Kovettumiin vaikuttavat monet asiat kuten jalan ja selän virheasennot, ylipaino, kuiva iho ja kova hankaus ja paine mikä voi johtua huonoista kengistä ja sukista.

 

Päivittäinen rasvaus pitää jalat pehmoisina ja estää hyvin kovettumia ja känsiä syntymästä. Koska jalkapohjan iho on paksumpaa, ei perusvoiteet yleensä riitä kosteuttamaan ihoa riittävästi, joten voiteeksi tulee valita ihotyypille sopiva tuote. Runsaasti kovettuneet jalat saa pehmeäksi ureapitoisella voiteella. Rasvauksen ja öljyn jälkeen varpaanvälit voi sipaista pyyhkeen kulmalla puhtaaksi jottei voide jää hautumaan varvasväleihin.

 

Mikäli jaloissa on erityistä vaivaa; kovettumia joihin ei voiteet auta, viottuneet kynnet, syyliä, känsiä, kipuja tai asentovirheitä kannattaa jalat käydä hoidattamassa kuntoon ammattitaitoisella jalkojenhoitajalla jonka jälkeen henkilökohtaisilla omahoito-ohjeilla hoito onnistuu entistä paremmin.

 

JENNI RAAPPANA

Hoiva ja hyvinvointi Jennilä

Polttolinja 1,40520 Jyväskylä

045 6641565