Lasten hiusten hoidossa yksi tärkeimmistä tekijöistä on monipuolinen ja terveellinen ruokavalio: Hiukset tarvitsevat luonnollisia vitamiineja ja hivenaineita. Ulkoisista tekijöistä hiuksia rasittaa eniten aurinko, jolta ainoa keino suojautua on päähine.

Lasten hiustyypit voidaan jakaa ikäkausien mukaan kolmeen eri kategoriaan: Hentoon, pehmeään vauvahiukseen, 2-4 vuotiaan lasimaiseen hiukseen sekä puberteetti-iässä hius vahvaksi muuttuvaan”aikuiseen” hiukseen. Muutos tapahtuu pikkuhiljaa niin, että uusi hius sekoittuu vanhaan ja hoitotapoja on hyvä muuttaa hiusten muuttuessa.

Simple tuotesarjan hellävarainen shampoo ja hoitoaine sopivat käytettäväksi koko perheelle

OSTA VERKKOKAUPASTA

Vauvan hiuksia ei tarvitse pestä shampoolla. Kellertävä, hiuspohjaan tarttunut vauvakarsta poistetaan öljyllä. Hauduta päänahkaa öljyllä 10-20 minuuttia, irroita pehmennyt karsta desinfioidulla pehmeällä harjalla. Karstaa ei saa rapsuttaa kynsillä koska iho karstan alla on altis tulehduksille. Kynsi voi vaurioittaa hiusnystyä johon ei kasva enää uutta hiusta. Myös poistamaton karsta vaurioittaa hiusnystyjä.

Myöskään taaperon tai lapsen hius ei rasvoitu, ainoastaan likaantuu ulkoisista tekijöistä kuten pölystä ja ilmansaasteista. Pesu kerran viikossa riittää. Lasten hiusten pesuun ei ole tarvetta käyttää nimenomaan lasten shampoina markkinoituja tuotteita, niissä ei ole mitään lapsille sen sopivampaa ainesosaa. Tärkeintä on, että tuotteet joita käytetään ovat mahdollisimman hellävaraisia ja hajusteettomia eivätkä sisällä tunnettuja haitallisia ainesosia. Nämä ainesosat eivät ole tarpeellisia kenellekään eli hellävaraiset hiustenhoitotuotteet sopivat hyvin koko perheen käyttöön. Lasten pitkiin hiuksiin voi huoletta käyttää myös hellävaraista hoitoainetta mikä helpottaa hiusten selvitystä.

Lacto Line Shampoo on erittäin hellävarainen ja täysin tuoksuton tuote. Se sopii erinomaisesti käytettäväksi lasten hiusten pesuun.

OSTA VERKKOKAUPASTA

Teini-iässä hiuksia tulee käsiteltyä eri tavalla kuin lapsena ja onkin syytä kiinnittää huomiota siihen, että muotoilutuotteet (hiuskiinteet, lämpösuojat…) ovat mahdollisimman hellävaraisia niin, ettei lapsi altistu heti voimakkaille kemikaaleille ja näin herkisty jo nuorena niin, että joutuu elämään allergisoituneen ja herkistyneen hiuspohjan kanssa. Hiusten kemiallisia käsittelyjä ei voida suositella nuorille eikä kampaamoissa enää tehdä värikäsittelyjä alle 16-vuotiaille.

Hellimmin,

Veera

Lähteenä:

Hiusten- ja hiuspohjan hyvinvointi (Hagros-Koski)